Сателитен Интернет от KA-SAT

ПРЕДЛАГАМЕ НЕЗАВИСИМОСТ ОТ НАЗЕМНА ИНФРАСТРУКТУРА
САТЕЛИТЕН ИНТЕРНЕТ - НАВСЯКЪДЕ В БЪЛГАРИЯ

Ползи:
• двупосочен сателитен широколентов Интернет достъп
• Доставка, монтаж и активиране в рамките на 3 работни дни
• Високотехнологични компактни и икономични VSAT терминали с вграден модул за насочване
• Сърфиране
• Електронна поща
• Изтегляне на файлове
• Съвместимост с VoIP
• Съвместимост със Skype, WhatsApp и др. подобни
• Център за обслужване и поддръжка на клиенти на английски и български език
• 99,5% гарантирана достъпност на услугата на годишна база
• Използване на спътник, разположен в геостационарна орбита

Сателитен интернет обикновено означава достъп до Интернет, осъществяван чрез сателит в геостационарна орбита (36 000 км над екватора) - VSAT (терминал с много малка апертура), който е инсталиран до потребителското оборудване. Интернет е съкращение за Inter-Network и представлява обществено достъпна, взаимосвързана система от компютри, в която информацията и услугите се предлагат на потребителите и използва протокол като TCP / IP (Transmission Control Protocol / Internet Protocol).


Основните предимства на сателитния Интернет са покритието на цялата страна, способността за бързо изграждане на свързаност и независимостта от наземната инфраструктура. Междувременно сателитният Интернет достъп се характеризира с по-голяма закъснение (ping над 500-600 ms само в сателитния сегмент) в сравнение с наземните решения. За намаляване на въздействието на това забавяне се използват специални ускорители. Орбиталните позиции и капацитетът на предавателната среда на всеки спътник са ограничен ресурс и следователно той е по-скъп в сравнение с наземните алтернативи. Един сателитен транспондер обикновено се използва от десетки хиляди потребители и само в един HUB.

С пускането на новия сателит KA-SAT, който е специално проектиран за предаване на данни, стана възможно да се обслужват около 1 милион Интернет потребители в Европа и някои близо до нея области. Високата цена на сателитните ресурси изисква прилагането на политики за равен достъп; ограничаване на свръхконсумацията на някои потребители. Атмосферните смущения имат незначително въздействие върху сателитните връзки. Наличието на услугата е гарантирано над 99,5% за годината (възможна липса на услуга до 44 часа).

За използването на сателитен достъп до Интернет при потребителя трябва да инсталира VSAT терминал, състоящ се от антена, външни и вътрешни устройства, свързани с коаксиален кабел. Модемът има LAN порт, през който могат да бъдат свързани компютри или друго IP устройство.

Ако сте обикновен потребител на Интернет, сателитният достъп до Интернет ще ви помогне да сте постоянно онлайн и ще бъде полезен навсякъде, особено на места, където няма алтернатива.

Tooway пакетите за сателитен достъп чрез KA-SAT в момента са едни от най-добрите, които се предлагат на пазара на сателитен Интернет достъп в България по отношение на цената / скоростта на достъп и качеството. Достъпът през тях е неограничен по отношение на честотната лента, докато ефективен механизъм за спиране на прекомерен пик от някои потребители за сметка на качеството на услугата за други. Това е FAP - политика на равен достъп (политика за справедлив достъп). FAP-алгоритъмът непрекъснато отчита трафик през всички активни терминали в мрежата и намалява скоростта на връзката при достигане на определени (варират в зависимост от абонаментите) прагове за трафик, пренасян през мрежата. Централната станция (и т.н. HUB) на мрежата е мястото, където се прилага FAP. Стойността за прага на FAP е различна за различните абонаментни планове.

Обемът на пренасяния трафик се изчислява като сумата от изтегляния и сваления трафик за периода (вероятно в съотношение 4: 1). Освен това, във времевия прозорец от 01:00 до 07:00 часа българско време генерираният трафик не се отчита. След достигане на FAP-лимита максималната скорост на изтегляне се намалява. За повече подробности вижте раздела за FAP.

Ако не знаете какъв пакет би бил подходящ за вашите нужди, следната информация ще ви помогне:
- 60 часа сърфиране в Интернет = 1,5 GB
- 1 музикален албум = 0,06GB
- 10 мин. Видео клип в Youtube = 0.2 GB
- Филм с ниска разделителна способност = 0.75GB
- DVD качество филм = 4,5 GB
- 10 часа Интернет радио = 1.2 GB

Bulgarian